Híreink

Újra nyitunk!

Tisztelt Könyvtárhasználók!

 

A 279/2020. (VI. 13.) kormányrendelet értelmében 2020. június 15-től újranyit a könyvtár.

A könyvtár nyitvatartása:

Hétfő: szünnap

Kedd-péntek: 10-18 óráig (Gyermekkönyvtár: 10-17 óráig)
Szombat-vasárnap: zárva

 

Egészségünk védelmének érdekében olvasóinkat arra kérjük, tartsák be a higiéniás szabályokat. Ehhez minden szükséges feltételt (kézfertőtlenítő, folyékony szappan, stb.) biztosítunk. Rendszeresen fertőtlenítjük azokat a helyeket (tisztasági helyiségek, kilincsek, klaviatúra stb.), amelyeken a kórokozó jó eséllyel megtelepedhet, tovább fertőzhet.

A visszahozott könyveket nem tesszük vissza azonnal a polcra, hanem a vírusveszély csökkentése érdekében három napig elkülönítve tároljuk.

 

Amennyiben nem kíván személyesen eljönni a könyvtárba, de szeretne könyvet kölcsönözni, ajánljuk továbbra is ingyenes, Könyvet házhoz szolgáltatásunkat. A részletekről honlapunkon (www.kalocsakkk.hu), emailben (tpkkalocsa@tpkkalocsa.hu) vagy telefonon (78/462-236) érdeklődhet.

 

A könyvtár újranyitása a Magyar Könyvtárosok Egyesülete és a társszakmai szervezetek szakmai ajánlása és az Országos Széchényi Könyvtár összeállítása alapján történik.

 

A könyvtárhasználat rendkívüli szabályai a tapasztalatok, az igények és a mindenkori lehetőségek alapján változhatnak, kérjük megértésüket!

 

Vigyázzunk egymásra!

 

Kalocsa, 2020. június 15.

 

 

Csikós Marianna

könyvtárvezető